Vijfde leerjaar

Bij meester Michiel ontdekken we de Franse taal. Hij tilt de vijfdeklassers naar een ”volgend level”. Ook voor alles wat met de computer te maken heeft, moet je bij de meester zijn!

Leerinhoudelijk

In het vijfde leerjaar krijgen we een pak leerstof te verwerken. Dankzij het goede schoolteam slagen alle leerlingen er telkens in om deze uitdaging aan te pakken. “Willen is kunnen!”

Een workshop meepikken? Graag! Uitstap gepland? Met de fiets natuurlijk! Zo trekken we er 10 weken op uit naar de boerderij waar we al doende leren.

Vuilniszakkenproject

Geschiedenis saai? Helemaal niet! Want elk jaar krijgen we bezoek van een echte archeoloog die ons meer vertelt over afval.
Afval? Ja hoor, want uit afval kan je heel wat leren over het leven van de mensen vroeger! Deze interactieve workshop sluit perfect aan met de lessen geschiedenis. Boeiend toch?!

Uitstap naar Diksmuide

In de periode van wapenstilstand willen we even stilstaan bij de beide wereldoorlogen, opdat deze nooit vergeten worden! We brengen een bezoek aan het Flanders Fields Museum, trekken erop uit naar de ijzertoren en sluipen door de loopgraven van de dodengangen. Daar word je toch even stil van…

Boerderijklassen

Outdoor education, het buiten leren, wordt in de vijfde klas echt concreet door een wekelijks bezoek aan een echte boerderij. Daar worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van planten, dieren, landmaten, weerselementen, determinatietabellen, schaalmodellen enz. Ook steken we graag de handen uit de mouwen want er is veel te doen op de boerderij: stallen uitmesten, akkertjes klaarmaken, groenten zaaien of planten, onkruid wieden … Wees gerust, dit is een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten!

Stel meester Michiel een vraag over het vijfde leerjaar

We doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te sturen