Tweede kleuterklas

In de kleuterklas van juf Greet en juf Latoya is er altijd iets te beleven. Samen met kleuters worden vaste thema’s of thema’s aangebracht door de kleuters op alle domeinen uitgewerkt. Juf Greet gaat ook graag met haar kleuters op stap.

De Roze klas

In de tweede kleuterklas worden de accenten gelegd op het ontdekken van talenten en leren ze zelfstandig werken.
Ze leren ook keuzes maken in het ontdekken van de hoeken. Er is aandacht voor de inbreng van de kleuters bij het uitwerken van activiteiten.

Uitstap speeltuin

Fluojas aan en op stap. De kleuters oefenen verkeersregels en veiligheid op de weg naar de speeltuin.
Tevens houden ze ook van netheid en ruimen steeds het afval dat ze op hun weg zien liggen netjes op.
Daarna kunnen de kleuters op de speeltuin hun bewegingsdrang en fantasie ten volle beleven.

Kerstfeestje in Quatre d'or

Als afsluiter voor de kerstvakantie is er een kerstfeestje. Juf Greet neemt haar kleuters mee naar Quatre d’or om daar te spelen en een lekkere pannenkoek te smullen. De kleuters genieten van het samen zijn op restaurant. Ze leren rekening houden met andere mensen en zich houden aan afspraken.

Uitstap naar de bib

We stappen ook naar de bib. Daar kijken we hoe we een boek terugvinden en hoe we een boek correct terugplaatsen. We leren verschillende soorten boeken kennen en verrijken onze klasbib met nieuwe en zelfgekozen verhalen.

Talenten

In het tweede kleuter werken we graag met talenten, zo brengen we elke woensdag een lesje sociale talenten. Met verhalen, vertelmomenten en poppenspel brengen we heel wat aanbod.

Ervaringen delen, aardig zijn, samen spelen en opkomen voor jezelf zijn maar enkele voorbeelden. Het leren, weten en kennen, doen en kunnen, willen en durven.

Stel juf Greet een vraag over de tweede kleuterklas

We doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te sturen