Tweede leerjaar

Bij Juf Maaike en Juf Barbara stap je binnen in de groene kikkerklas. Hier leren we tot 100.
Juf Maaike is de MOS-juf op school. Zorg voor het milieu komt zeker aan bod!
Juf Tine zit in de werkgroep carnaval. Samen met de Bevertjes zorgen we jaarlijks voor een fantastisch carnavalsfeest!

Leerinhoudelijk

Samen met de tafelrups leren we de maal- en deeltafels. Lezen blijft ook in het 2de leerjaar een belangrijk item. Samen, alleen of in kleine groep wordt er vaak gelezen! We leren nu ook alle hoofdletters schrijven.

Volkskundemuseum

Naar aanleiding van het thema ‘vroeger en nu’ gaan we naar het Volkskundemuseum in Brugge. Daar worden we ondergedompeld in de tijd van toen en kunnen we een echte klas zien van 100 jaar geleden! We zien dan ook een echte spekkenbakker aan het werk..

Wassalon met mama's en oma's

Tijdens het thema ‘gestrikt’ worden mama’s en oma’s uitgenodigd om te komen helpen in ons wassalon. De kinderen leren er wassen, strijken, schoenen poetsen, kledij plooien,…

Relaxatie met de groene kikker

We leren ontspannen en tot rust komen. Dit doen we door te luisteren naar de stilte en met ademhalingsoefeningen. We leren stil zitten als een kikker. Relax, maar ook plezant!

Muzische project Kunstkuur

Samen met het tweede en derde leerjaar genieten wij van het muzisch project ‘kunstkuur’. Elke week komen drie ervaringsdeskundigen gedurende twee lesuren hun expertise dans, beeld en muziek overbrengen aan onze leerlingen. Samen met juffen Isauri, Els en Barbara genieten de leerlingen van talrijke nieuw ervaringen en leerrijke lesmomenten.

Stel juf Maaike een vraag over het tweede leerjaar

We doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te sturen