Derde kleuterklas

De deur van de rode klas gaat open.. Juf An en Juf Shirley van de derde kleuterklas ontvangen hier de oudste kleuters. Samen gaan ze op weg, stap voor stap – op eigen ritme – volgen de kleuters de weg naar het eerste leerjaar. De juffen gaan graag op stap, want wat je met je eigen ogen hebt gezien, ervaren, gevoeld, … onthou je beter!

Leerinhoudelijk

Centraal staat de voorbereiding naar het eerste leerjaar. Spelenderwijs maken de kleuters kennis met de cijfers en letters. Spelen en leren gaan hand in hand. Ook tuinieren en koken zijn activiteiten die doorheen het jaar veel aan bod komen. We springen ook op de kar van Fonemi; een app ontwikkelt voor kleuters om hun fonemisch bewustzijn op een speelse manier te oefenen.

Heksenfeest

Kleuters leren hun angst voor het donker, angst voor griezel of andere figuren samen te overwinnen.
Ze leren de natuur op een andere manier kennen en zien bv. hoe het bos verandert wanneer de duisternis valt.

Kappersschool

Thema ‘de kapper’ staat elk jaar op het programma in de derde kleuterklas. Na het ervaren en het werken met echte kapperspoppen (haren wassen, kammen, knippen, drogen, versieren,..) worden we zelf verwend in de kappersschool ‘De Maricolen’ met een luxe kappersbeurt.

Tuinieren

In de klastuin wroeten in de aarde, zaaien, planten, verplanten, kweken van bloemen maar ook van groenten!
Ervoor zorgen dat een zaadje een plant wordt met vruchten en deze vruchten verwerken tot een product van eigen kweek.
De kleuters leren tevens ook ondernemend leren; de producten van eigen kweek verkopen ze om zo geld te verdienen om iets nieuws te beginnen.

Stel juf An een vraag over de derde kleuterklas

We doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te sturen