Derde leerjaar

Om bij de klas van juf Els te komen, gaan de leerlingen voor het eerst de trappen op.
De leerlingen leren er Frans met CloClo.

Leerinhoudelijk

De leerlingen leren tellen tot 1000 en leren ook cijferen.  Ook de analoge en digitale klok staan op het programma. Gezondheidsbeleid staat ook centraal in het derde leerjaar. Juf Els koppelt dit beleid elk jaar met een bezoekje aan de Gezondheidsbeurs.

Beurs Gezonde Voeding en Tandhygiëne

Met het openbaar vervoer trekken de kinderen erop uit naar het Hof van Watervliet in Brugge. Tijdens deze busreis leren ze omgaan met andere mensen, respect tonen voor anderen maar ook sociale contacten leggen.
Onder leiding van een diëtist maken ze verjaardagshapjes of een Italiaanse lunch. Lekker gezond. Daarna staat een bezoekje aan de beurs voor gezonde voeding en tanden op het programma.

Buren bij de kunstenaars

Tijdens ‘Buren bij de kunstenaars’ staat steevast een bezoekje aan een kunstenaar dicht bij ons op het programma. De leerlingen leren kennismaken met verschillende ambachten; steenkappen bij Greet Claeys, sculpturen in keramiek bij Ann Dhoore of handgemaakte schoenen en handtassen bij Ann-Sofie Pyfferoen.

Smullen van boeken

De kinderen leren verschillende genres van boeken kennen in het boekenrestaurant. Dit gaat door in het Schepenhuys onder leiding van Ellen Reddé van de bibliotheek.

Muzisch project Kunstkuur

Samen met het tweede en derde leerjaar genieten wij van het muzisch project ‘kunstkuur’. Elke week komen drie ervaringsdeskundigen gedurende twee lesuren hun expertise dans, beeld en muziek overbrengen aan onze leerlingen. Samen met juffen Isauri, Els en Barbara genieten de leerlingen van talrijke nieuw ervaringen en leerrijke lesmomenten.

Stel juf Els een vraag over het derde leerjaar

We doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te sturen