Eerste leerjaar

Bij juf Els en juf Isauri stappen de kinderen de wereld van de cijfers en de letters binnen. Leren lezen, schrijven en rekenen wordt afgewisseld met de vele speel- en ontdekhoeken in de klas.
Juf Els is ook ‘bibjuf’ en heeft een mooie klasbibliotheek vol boekjes voor de eerste lezers.

Leerinhoudelijk

In het eerste leerjaar hebben we aandacht voor ‘leren leren’ en ‘sociale vorming’. Met de troetelrace proberen we met z’n allen de eindstreep te halen. Samen staan we sterk, elk met z’n talent.

Piep-de-muis spelletjes voor rekenen

De rekenoefeningen tot 10 worden dagelijks ingeoefend in spelvorm. Piep-de-muis is een populair spelletjes met een keukenwekker. Pret verzekerd!

Lezen met leesmama's

Na de herfstvakantie komen steeds een aantal enthousiaste leesmama’s, leespapa’s, leesoma’s of leesopa’s wekelijks langs op school voor een half uurtje leestraining met de kinderen.

Muzisch project Kunstkuur

Samen met het tweede en derde leerjaar genieten wij van het muzisch project ‘kunstkuur’. Elke week komen drie ervaringsdeskundigen gedurende twee lesuren hun expertise dans, beeld en muziek overbrengen aan onze leerlingen. Samen met juffen Isauri, Els en Barbara genieten de leerlingen van talrijke nieuw ervaringen en leerrijke lesmomenten.

Uitstap naar de wereld van Kina

Elk jaar komt het thema ‘groeien’ aan bod, we verdiepen ons in alles wat met de groei van mens en dier te maken heeft en de gevoelens die hierbij komen kijken. Als kers op de taart gaan we met de trein naar Gent waar we ‘De wereld van Kina: het huis’ bezoeken. In twee zalen beleven we het thema op maat van de kinderen.

Stel juf Els een vraag over het eerste leerjaar

We doen ons best om zo snel mogelijk een antwoord te sturen